Чт, 25.04.2024, 02:18

Шепетівський МНВК

Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Наше опитування
Яка професія Вас найбільш приваблює?
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Лютий » 3 » 16 днів проти насильства
15:02
16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Шепетівський МНВК також долучився до проведення акції. Зокрема учні 8-9 класів відвідали тренінг «Зупинимо насильство над дітьми!» В якому мали можливість розширити свої знання про різні види насильства і форми його проявів, навчилися розрізняти поняття «суперечка» і «булінг». А також вирішували ситуаційні задачі та дивилися соціальний відеоролик про булінг в шкільному колективі. Діти серйозно замислилися про небезпеку, яку несе шкільний булінг для підлітка. Наприкінці заняття учні визначили правила «Як уникнути булінгу в класі?». А також склали інструкцію «Як діяти дитині-жертві булінгу». Для учнів 10-11 класів було проведено психологічне тренінгове заняття на тему «Скажи насильству – ні!». На якому діти доповнили свої знання про поняття «насильство», його причини, види і структуру. Детальніше зупинилися на обговоренні такого виду насилля як сексуальне. Спільно з психологом діти визначили фактори ризику інфікування ІПСШ і виникнення небажаної вагітності. Учні переглядали соціальний відеоролик «Онлайн насильство – кібер-грумінг», після чого склали правила безпечного спілкування в соціальних мережах. Також виконували ситуаційну вправу «Твої вчинки», що дало змогу визначити поняття «віктимної» поведінки і сформувати у дітей навички відповідальної поведінки в ситуаціях соціального тиску. На завершення заняття учні обговорили правила «Як діяти дитині, що стала жертвою сексуального насилля», а також отримали пам’ятки «Як уникнути сексуального насилля».

День боротьби зі СНІДом

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику. У цей день в нашому Шепетівському МНВК були проведені інформаційно-просвітницькі заходи для учнів 9-11 класів. Зокрема, спілкування про небезпеку епідемії ВІЛ/СНІДу, перегляд соціального відеоролику «ВІЛ/СНІД – міфи та реальність». Також учні переглядали фрагменти біографічного фільму «Джиа», в якому зображено американську топ-модель, що стала однією з перших жінок, яка померла від СНІДу у віці 26 років. Наше спілкування з дітьми було спрямоване на формування навичок здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД, його профілактику й толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих. 

Переглядів: 250 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: