Сб, 20.04.2024, 15:14

Шепетівський МНВК

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Яка професія Вас найбільш приваблює?
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 21 » Рубрика Ліщук Дарини - Палити – не модно!
11:28
Рубрика Ліщук Дарини - Палити – не модно!

                                      

Міжнародний день відмови від паління

Міжнародний день відмови від паління (No Smoking Day) — відзначається щорічно в третій четвер листопада в більшості країн світу. Встановлений Американським онкологічним товариством (American Cancer Society) в 1977 році. Cтатистика ВООЗ просто вражає… Епідемія тютюнопаління в XX-му столітті забрала з життя понад 100-о мільйонів чоловік. У XXI-му столітті ця цифра може зрости. Близько 63-х % всіх смертей на землі відбувається через неінфекційні захворювання. Тютюнопаління в цій страшній статистиці займає стійку позицію лідера. Метою Дня відмови від куріння є активні дії по сприянню у зниженні поширення шкідливої тютюнової залежності. Це включає в себе боротьбу проти тютюнопаління в усіх прошарках суспільства і, в першу чергу, в середовищі лікарів і медичного персоналу. Широке інформування суспільства про шкідливий і згубний вплив тютюну на здоров’я курця і оточуючих його людей здатне позитивно вплинути на самосвідомість безлічі курців. Завдяки хорошій обізнаності населення про шкоду куріння для здоров’я та доступних методах позбавлення від цієї шкідливої звички багато громадян прагнуть позбутися згубної нікотинової залежності.
Дехто ставиться до паління, як до нової сторінки у житті: гарна сигаретна пачка, блискуча запальничка, дим з вух, сльози з очей. Багато хто починає палити просто з цікавості чи за компанію, а потім не знаходить сили кинути це. Бо ж тютюн - це наркотик, і не такий уже слабенький. Воно стало серйозною соціальною проблемою, тому медики і громадські діячі багатьох країн об'єднують свої зусилля в боротьбі проти паління.
А для проведення Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням Головне управління охорони здоров'я пропонує проводити такі заходи:
— широко залучати фахівців первинної ланки медико-санітарної допомоги до заходів, спрямованих на профілактичну роботу та роботу з особами, що бажають позбавитись тютюнової залежності;
 — організувати виступи на радіо та телебаченні;
 — висвітлити дану проблему в пресі;
 — випустити санітарні бюлетені;
— в лікувально-профілактичних та навчальних закладах організувати проведення лекцій, бесід, тематичних вечорів.
Палити – не модно!

Переглядів: 372 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: