Сб, 20.04.2024, 01:34

Шепетівський МНВК

Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Яка професія Вас найбільш приваблює?
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Серпень » 26 » Втілити мрію в реальність
12:31
Втілити мрію в реальність

автор Ірина Фомюк
 

Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. В першу чергу – це відповідальність перед батьками, перед суспільством,а найголовніше перед собою! Ця відповідальність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним іти. Робота і все, що з нею пов'язане, займає більшу частину життя людини. Знайти себе в світі професії – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше — не схибити.Тому,яку професію здобувати, юнаки та дівчата повинні визначити ще задовго до останнього шкільного дзвоника, а тут замало порад батьків, друзів, знайомих, адже іноді потрібно просто спробувати, щоб зрозуміти.

Таку можливість учням надає Шепетівський МНВК, шанс спробувати себе у різних професіях, засвоїти корисні навички та набути безцінний досвід.

Яскравим прикладом використання наданої можливості у повному обсязі є поступові, впевнені кроки учениці НВК№2 Ірини Процанюк. У 9 класі Ірина розпочала своє знайомство з комбінатом і саме тоді почала замислюватися над тим, як зорієнтуватися у житті та максимально підготуватися до прийняття рішення, пов’язаного з обранням майбутньої професії. Першим кроком, стала участь та здобуття ІІІ-го місця в обласній олімпіаді з трудового навчання, де відкрився творчий потенціал та бажання творити речі власними руками. У 10 класі Ірина вирішила спробувати себе у професії «Перукар», однак досвід роботи з тканиною яка легко перетворювалася у модний одяг не залишився осторонь. Тому і надалі, під керівництвом молодого та творчого вчителя Шевчук Ольги Дмитрівни., учениця продовжувала розвивати свій хист.

В 11 класі Іра вже остаточно зрозуміла, що захоплення стало частиною її життя, а здобуття ІІ-го місця в олімпіаді у місті Хмельницькому та запрошення на конкурс фахової майстерності в Хмельницький національний університет, де вона стала лауреатомще більше надихнуло та переконало у правильності обраного напрямку.

Тому, вагання були позаду. Ірина зареєструвалася для здачі ЗНО, яке успішно склала. На разі, вона готується до чергового важливого кроку – навчання на кафедрі«Технології та конструювання швейних виробів»Хмельницького національного університету, куди її зараховано студенткою І-го курсу бюджетної форми навчання. 

Разом з Ірою радіє цим першим успіхам і увесь колектив Шепетівського МНВК. І сподіваємося, що невдовзі побачимо колекцію молодого українського дизайнера Процанюк Ірини.

Переглядів: 628 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: